Goldendoodle

Een Goldendoodle is een kruising tussen een golden retriever en een koningspoedel. Deze hond is in eerste instantie gefokt om honden te krijgen die geen tot weinig haar verliezen, zodat mensen met een allergie ook kunnen genieten van een hond.

Uiteraard zitten er zowel golden retriever als koningspoedel eigenschappen in. Dit maakt dat het leuke, sociale honden zijn die het prachtig vinden om dingen voor hun baasjes te doen, want dat is immers een eigenschap die je bij de golden retriever als bij de koningspoedel tegen komt.

De eerste generatie van Goldendoodles F1 ontstaat door een Golden Retriever met een Poedel te kruisen. De tweede generatie ontstaat door een goldendoodle met een poedel te kruisen. ( F1B) deze honden zijn geschikt voor mensen met een zware allergie.

Het is wel aan te raden dat als je een zware allergie hebt, om altijd het van te voren goed te testen of je er echt tegen kunt. Immers er is niets zo vervelend voor beide partijen als je daardoor misschien toch weer afscheid moet nemen van een hond.

Net als de koningspoedel heeft de goldendoodle wel wat vachtonderhoud. Elke week even goed door borstelen is zeker een must  en twee of drie keer per jaar naar de trimsalon.

Reacties zijn gesloten.