De geschiedenis

We zijn als onderdeel van het in 1975 opgerichte Dierenhotel Lelystad is in 1981 de geleidehondenschool gestart. In 1998 is Serge Gaus verantwoordelijk geworden voor het functioneren van de Geleidehondenschool. Hij heeft de school gekocht in 2002 en daarna heeft de school een behoorlijke groei doorgemaakt. Sinds 2006 zijn we ook officieel erkend als leverancier van hulphonden en sinds die tijd voeren we de naam Geleide- en Hulphondenschool.

Naast de geleidehonden voor visueel beperkte mensen en hulphonden voor mensen met een lichamelijke handicap,  leveren wij “combihonden” voor mensen met een dubbele functiebeperking. Dit zijn honden die veelal naast de rolstoel als geleidehond functioneren en daarbij ook de volledige functie van ADL-hond (Algemeen Dagelijks Levensonderhoud) vervullen.
Inmiddels is de school een begrip in Nederland en bij alle verzekeringsmaatschappijen officieel erkend als leverancier van zowel geleide- als hulphonden. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een middelgrote school en tussen de 35 en 40 geleide- en/of hulphonden per jaar. 

We willen de school uitbreiden met andere disciplines van assistentiehonden zoals therapie-, epilepsie-, diabeteshonden, etc. Hierdoor kan worden voldaan aan de vraag van zijn onze cliënten, die i.v.m. meervoudige beperkingen de behoefte hebben om speciale taken door de hond te laten verrichten. Derhalve is sinds 2018 onze naam veranderd naar Gaus Assistentiehonden.

Hierdoor kan worden voldaan aan de vraag van de huidige cliënten, die i.v.m. meervoudige beperkingen de behoefte hebben om speciale taken door de hond te laten verrichten.  

Sinds 30 april 2020 zitten wij op onze nieuwe locatie in Rutten. In Lelystad verbleven de honden in kennels en omdat wij dit minder geschikt vonden voor honden die langduriger bij ons moeten verblijven, hebben wij op een nieuwe locatie een ander onderkomen gecreëerd. Waar er meer een huiselijke situatie is voor de honden en waar ze met vier honden een kamer delen. We zijn nog niet klaar, maar dit zullen wij in de aankomende jaren verder gaan uitbouwen.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van deze spannende ontwikkelingen onder het kopje ‘Nieuws’.

Reacties zijn gesloten.