Hulphond

Een hulphond kan verschillende taken hebben, op dit moment leiden wij alleen honden op die mensen helpen met een lichamelijk beperking bij Activiteiten in het Dagelijks Leven, De ADL-Hulphonden. Dit is een hond voor mensen met een beperkte arm functie die zeer beperkt worden in hun activiteiten in het dagelijks leven.
Personen met een functiebeperking zijn vaak afhankelijk van formele-, maar ook van informele zorg, zoals bij voorbeeld zorg van partner of familielid. Een ADL-Hulphond kan daar ontzettend veel verlichting in brengen. 

Naast de taken in huis die hij kan uitvoeren, zoals bijvoorbeeld hulp bij opstaan, aankleden, deuren openen en spullen aangeven, kan hij ook buitenshuis heel veel betekenen zoals bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, liftknoppen bedienen, etc. Hierdoor wordt de zelfstandigheid en vrijheid van iemand met een functiebeperking enorm vergroot en daar werken wij heel graag aan mee. 
Wij zijn aangesloten bij de ADEU (Assistance Dogs Europe) en werken dus volgens de eisen zoals deze zijn opgesteld door de Federatie en de verzekeringsmaatschappijen. 

Klik hier voor meer informatie over de ADEU assistancedogseurope.org

Reacties zijn gesloten.