De Wachtperiode

Als u aanvraag is goedgekeurd door de verzekeringsmaatschappij begint het wachten op een hond. De wachttijd kan sterk variëren. Op dit moment is deze ongeveer een jaar tot anderhalf jaar. Uiteraard is deze ook afhankelijk van de wensen die u heeft en of wij al een geschikte kandidaat binnen onze opleiding voor u hebben. 

Gelukkig hoeft u zich niet te vervelen tijdens de wachttijd en krijgt u van ons ‘huiswerk’. Het is onze ervaring dat zeker als mensen voor de eerste keer een hond krijgen heel veel op hun afkomt. Daarom is het handig om u van te voren al goed te informeren over het één en ander. 
Voor het leren oriënteren zonder gebruik van de taststok kunt u zich wenden tot het Koninklijk Viso. Zij kunnen u voorbereiden op het functioneren met de hond.

U krijgt van ons een trainingsboek (cd), waarin onze manier van trainen staat. De hond kent natuurlijk alle commando’s als hij bij u komt, maar dan is het zaak dat hij het ook voor u gaat doen. Door u de trainingsmethode eigen te maken, maakt dat u straks makkelijker de instructies van onze instructeur kan opvolgen. 

Tevens ontvangt u een handleiding waarin alles staat over de verzorging, opvoeding  van de hond en de aflevering. Ook staan hier de commando’s in en welke vaardigheden de geleidehond straks voor u gaat uitvoeren. 

U krijgt ook toegang tot een e-learning programma van onze Partner waarin u van alles kunt leren over honden. 

Kortom u krijgt van ons van te voren al voldoende bagage om straks lekker met uw hond aan de slag te kunnen en de optimale omstandigheden te creëren voor uw en zijn leerproces. 
Komt u ergens niet uit, of snapt u nog niet alles voordat de hond bij u komt. Geen probleem, onze instructeur neemt tijdens de aflevering ook nog alles met u door. 

Reacties zijn gesloten.