De aflevering

Zodra wij een hond voor u geselecteerd hebben, nemen wij contact met u op voor een kennismaking. Deze kennismaking gebeurt meestal op een vrijdag en als de klik er tussen u en de hond is dan mag de hond bij u blijven en heeft u samen een (ver)wenweekend.  Alle spullen zoals een hondenbed, voer, voerbakken, riem en halsband etc. wordt door ons meegenomen. 

De instructeur neemt samen met u de basisoefeningen door en hoe de verzorging van de hond gaat. Dit zal ongeveer 2,5 uur duren. 

Tijdens dit weekend mag de hond nog niet in beugel lopen. Dit gebeurt in eerste instantie alleen onder begeleiding van de instructeur. Het weekend is echt bedoeld om de hond aan u en zijn nieuwe woonomgeving te laten wennen, want het is voor de hond natuurlijk ook een hele overgang en er komen veel nieuwe indrukken op hem af. De hond heeft tijd nodig om dit allemaal te verwerken en hoeft dus ook nog niets te kunnen presteren.  

Het is belangrijk dat u de eerste periode zich compleet kunt concentreren op de komst van uw hond en het leren samenwerken. We adviseren u dan ook om uw agenda de eerste 3 tot 4 weken zo veel mogelijk vrij te maken.  Naast het leren werken met de hond is er ook tijd nodig voor ontspanning en heeft u en de hond ook echt rust periodes nodig. 

Van te voren wordt met u een globale planning doorgenomen voor de aankomende weken. De tijdstippen waarop getraind met u gaat worden zullen dan in overleg met u worden vastgelegd. Tevens zal er kort met u worden doorgenomen wat u kunt verwachten de aankomende tijd. De aflevering zal gebeuren volgens een vastgesteld trainingsschema. Uiteraard zal dit schema worden aangepast aan uw wensen en kunnen.
De aflevering zal ongeveer 10 dagen duren en gedurende deze dagen zal er ongeveer 3 uur per dag getraind worden. De duur van de aflevering wordt bepaald door de instructeur pas als hij het gevoel heeft dat u zelfstandig met de hond kan functioneren zal hij u los laten. Dus mocht het langer duren dan hoeft u niet bang te zijn, want wij laten u pas los als wij denken dat het kan. 
Tijdens de training zal zowel aandacht worden gevestigd op de praktijktraining, maar ook een groot stuk theorie. Het is heel belangrijk om te weten hoe wij onze honden trainen en hoe u er zelf mee verder moet gaan. 

In eerste instantie zal er aandacht worden geschonken aan de basisoefeningen, zoals het uitlaten aan de riem, loslopen en het hier komen. Daarna zal er worden begonnen met een voor u veel voorkomende, niet al te moeilijke, route. Denkt u hier alvast over na en maak een lijstje met welke routes u graag als eerste zou willen lopen. Stap voor stap zal zo de training worden opgebouwd.
Aan het einde van de eerste periode wordt met u een evaluatieformulier doorgenomen. Hierop wordt aangegeven hoe alles is gegaan en of er eventueel nog zaken zijn waar u de komende tijd aan moet werken. Vergeet niet dat het wel een half jaar kan duren voordat u en uw hond helemaal op elkaar zijn ingespeeld. Een relatie en vertrouwen creëren heeft tijd nodig. Gunt u uzelf en uw hond deze tijd ook, dat is heel belangrijk. 

Aan het einde van de eerste periode wordt met u contact opgenomen door onze planning. Deze maakt meteen met u een afspraak voor de nazorgdagen, welke in ieder geval plaats zullen vinden op 2, 4, 6 maanden en met een jaar. Daarna komen we 1x per jaar of 1x per twee jaar langs afhankelijk van de eisen van uw verzekeringsmaatschappij. 

Uiteraard staat u er na de aflevering er niet alleen voor. Mochten u vragen hebben dan kunt u ons altijd bereiken tijdens kantooruren op 0527-240231. Buiten kantooruren zijn wij alleen voor spoed te bereiken op (06) 549 444 14. 
Wacht nooit te lang met bellen, beter 1 keer te vaak dan 1 keer te weinig, zeggen wij altijd.

Reacties zijn gesloten.